Polievka z červenej kapusty s manukovými chrumkami

Nič nieje lepšie ako teplá netradičná, no predsa domáca polievka počas chladnejších dní, či po náročnom pracovnom dni.

Pripravili sme pre vás naozaj chutnú krémovú polievku, ktorú ľahko pripravíte pomocou tyčového mixéra.

Polievka z červenej kapusty s manukovými chrumkami

Budete potrebovať :

1 červenú cibuľu
1-2 strúčiky cesnaku
1 cm čerstvého zázvoru
300 g zemiakov
300 g červenej kapusty
1 čl. rasce
500 g zeleninového vývaru
400 ml kokosového mlieka
šťavu z 1 limetky (nám bola jedna limetka veľa)
1 čl. Manuka medu MGO ™ 100+
soľ a čierne korenie

Na medové chrumky :

100g tekvicových a slnečnicových semiačok
1 čl Manuka medu MGO ™ 100+

Na podávanie:

čerstvú majoránku, vetvičky rozmarínu
Manuka med MGO ™ 100+

 Príprava:

1. Cibuľu, cesnak a zázvor nakrájame nadrobno.  
2. Zemiaky ošúpeme a nakrájame.
3. Červenú kapustu nakrájame na prúžky.
4. Cibuľu a cesnak opečieme na panvici v neutrálnom rastlinnom oleji.
5. Pridáme zázvor a premiešame.
6. Pridáme zemiaky, kapustu a varíme na miernom ohni 5 minút.
7. Zalejeme zeleninovým vývarom a varíme 20 minút.
8. Okoreníme kmínom, pridáme kokosové mlieko, šťavu z limetky (podľa chuti), manuka med, soľ a
čierne korenie (ak chceme, rozmixujeme v mixéri alebo tyčovým mixérom).

Medové chrumky :

1. Tekvicové a slnečnicové semienka opražíme na panvici.
2. Pokvapkáme manuka medom a zľahka skaramelizujeme.
3. Rozložíme na plech a necháme vychladnúť.
4. Podáváme s čerstvými bylinkami a medovými chrumkami. Ak chceme môžeme ešte
    navrch pridať trochu manuka medu.

Náš tip:

Viac receptov, nájdete  v rubrike recepty.