Torta s Manuka medom

Torta s Manuka medomV spolupráci s kamarátmi z cukrári.sk, ktorí svojimi tortami tešia Bratislavu a jej okolie sa nám na trh podarilo už dva roky dozadu uviesť prvú slovenskú tortu s našim Manuka medom od Manuka Health New Zealand. Torta sa predáva, ľudia sa tešia. Tak sme sa rozhodli, že pre vás zoženieme recept. A pri tejto príležitosti sme pre vás pripravili akciu ktorej si môžete spolu s tortou zakúpiť Manuka med a ušetriť tak 10,50€, inak povedané 32% z ceny Manuka MGO 250+ medu.

Keďže nás samotných zaujala chuť tejto výnimočnej torty, rozhodli sme sa vyskúšať si ju spraviť doma.

Nech sa páči recept, ak si na to trúfate aj vy: 

Suroviny

Pre tento recept môžete zvoliť med podľa vášho uváženia. My sme v recepte použili Manuka med Manuka medy MGO™ 30+, ktorý bude na našej stránke v zľave do vypredania aktuálnych zásob. 

Vybrali sme sa cestou kvality aj pri zvyšných surovinách, tak ako to robia cukrári a na ingredienciách sme nešetrili. Nákup potravín v obchode pre tento recept nás vyšiel vrátane medu MGO™ 30+ na necelých 19€.

Klik na TIP: Pre všetkých v Bratislave (ktorým sa nechce piecť)

Manuka med a torta s Manuka medomNenechajte si újsť októbrovú akciu pre Bratislavčanov, v ktorej si môžete kúpiť Manuka med MGO™ 250+ spolu s tortou o 10,50€ lacnejšie na stránke cukrari.sk

Prekvapte svojich známych a objednajte tortu do práce, alebo si ju vychutnajte v kruhu rodiny. Prípadne vybavte dokonalý balíček pre oslávenca v Bratislave jednou objednávkou.

 korpusIngrediencie na tortu s Manuka medom od cukrari.sk

  • vajce 5ks
  • trstinový cukor 150g
  • hladka múka 120g
  • olej 5 lyžíc
  • štipka soli

plnka

  • Mascarpone 250g
  • smotana 50/50 250g - alebo 35% smotana na šľahanie         
  • med Manuka 100g

poleva

  • med Manuka 100g
  • sezam čierny 40g

Postup:

korpus

Po vypečení použijeme spodné 2/3 z korpusu a rozrežeme na polovicu.

plnka & dekorácia

Mascarpone, smotanu a med vyšľaháme do tuha.

2/3 krému dáme na prvú polku korpusu. Na krém položíme druhú polovicu korpusu..

1/3 krému rozotrieme na vrch a boky torty s malou vyvýšenou ohradou po krajoch torty a následne ozdobíme boky čiernym sezamom. Na vrch torty vlejeme 100g slabo nahriaty Manuka medu. Med nahrievame vo vodnom kúpeli, veľmi jemne, aby nebol moc tekutý ani pevný. Ak je moc tekutý, necháme ho trošku stuhnúť. Tortu necháme zachladiť.

Hotovo: