Sladko-slaná pizza s čučoriedkami, kozím syrom, mandľami a Manuka medom

Čo by ste povedali na sladko-slanú pizzu, namiesto tradičnej, na ktorú sme všetci zvyknutí?

Zmena je život a aj takáto pizza môže byť skvelou pochúťkou, ktorú si môžete vychutnať so svojou polovičkou, rodinou, priateľmi alebo s ňou zabodujete u vašich hostí. Sladko-slaná pizza kombinuje chutnú štipľavú chuť kozieho syra, s jemnou sladkosťou čučoriedok a obľúbeným Manuka medom. Všetky tieto ingrediencie sú nositeľmi chutí, na ktoré nie sme až tak zvyknutí a nie každému môžu byť po vôli. O to netradičnejšia je chuť Manuka medu z Nového Zélandu, ktorá je tou správnou „čerešničkou na torte“. A nielen to! Celý tento recept je zdravý a ľahký. Príprava tejto pizze trvá približne 10 minút a samotné pečenie sa odhaduje na 5 až 7 minút.

Sladko-slaná pizza s čučoriedkami, kozím syrom, mandľami a Manuka medom

Na prípravu receptu budeme potrebovať:

1 indický chlieb Naan alebo hotovú pizzu bez prísad (biela pizza)

1/4 šálky kozieho syra (mäkkého alebo tvrdého)

1 lyžicu olúpaných alebo rozdrvených mandlí

1/4 šálky čučoriedok

Pomarančovú kôru (z polovice pomaranča)

2 až 4 vetvičky tymiánu

štipka soli a korenia

1 polievkovú lyžicu Manuka medu

Postup:

Rúru si predhrejte na 220°C. Položte chlieb Naan alebo bielu pizzu na panvicu alebo na plech.Na pizzu rozotrite kozí syr (ak máte tvrdý syr, môžete ho rozdrviť alebo postrúhať). Pizzu so syrom posypte mandľami, čučoriedkami (najlepšie čerstvými), postrúhanou pomarančovou kôrou, tymiánom (takisto najlepšie čerstvým) a štipkou soli a korenia. Pizzu napokon vložte do rúry na približne 5 alebo 7 minút.Po opečení ju pokvapkajte Manuka medom, nakrájajte a podávajte teplú. 

Náš tip:

Viac skvelých receptov s použitím Manuka medu nájdete tu.

Prajeme vám dobrú chuť!