Zoznámte sa s Manuka medom

Čo je Manuka med?

Manuka rastlina

Tento výnimočný med s vlastnosťami s ktorými nedisponuje žiadny iný med na svete pochádza z nektáru novozélandskej rastliny manuka (Leptospermum scoparium). Práve nektár z kvetov manuky na Novom Zélande prispieva k vzácnym prírodným antibakteriálnym vlastnostiam Manuka medu. 

Pravý Manuka med je naozaj vzácny aj preto, že sa vyrába iba na Novom Zélande len počas niekoľkých týždňov v roku, keď kvitne kvet manuky. Množstvo každoročne vyprodukovaného medu sa môže značne líšiť v závislosti od počasia a od množstva nektáru.

VIAC O ZDROJOCH MANUKA MEDU

Prvý med, ktorý je predmetom rozsiahleho výskumu vďaka jeho pozoruhodným vlastnostiam 


Prečo je Manuka med taký výnimočný?

Manuka med MGO 400+

Manuka med je komplexný med, v ktorom sa jednoducho skrýva viac než v bežnom konzumnom mede. Stal sa predmetom rozsiahleho vedeckého výskumu zameraného na objasnenie jeho pozoruhodných prírodných vlastností, ktoré ho odlišujú od ostatných druhov medu. Aj vďaka tomu si med z manuky cenia spotrebitelia na celom svete.

Manuka med si vyžaduje osobitnú starostlivosť a odbornosť na optimalizáciu a ochranu svojich výnimočných  prirodzených vlastností.

Podarilo sa vedecky potvrdiť, že Manuka med je vzácny vďaka svojej prirodzenej zložke metylglyoxal (MGO). MGO sa v Manuka mede tvorí prirodzenou chemickou reakciou a počas dozrievania medu sa jeho obsah zvyšuje na základe pôvodného obsahu zlúčeniny DHA (Dihydroxyacetone) v nektári Manuka kvetov, z ktorej sa, zjednodušene povedané, tvorí MGO. 

To si vyžaduje nielen odborné zaobchádzanie a skladovanie, ale aj dôkladné testovanie medu, ktoré je dokonca nevyhnutné, aby med dostal certifikát účinnosti, kvality a čistoty. Vo všetkých fázach procesu platia a dodržiavajú sa striktné normy.

Manuka Health pri všetkých svojich medoch vykonáva 13 TESTOV zaručujúcich to, že za svoje peniaze dostanete kvalitný Manuka med spĺňajúci najvyššie štandardy.

ZISTITE VIAC O MGO TU


Blahodarný účinok Manuka medu

3 O Manuka mede

Podľa potravinovej legislatívy Nového Zélandu aj Európskej únie nie je možné hovoriť či písať o akýchkoľvek zdravotných účinkoch produktu, keďže je klasifikovaný ako potravina. Existuje však množstvo výskumov a Manuka med má veľa verných priaznivcov po celom svete. Preto Vám vrelo odporúčame pohľadať si o Manuka mede ďalšie informácie. Alebo ho jednoducho vyskúšať!

Od našich zákazníkov sme sa dozvedeli, že Manuka med používajú rôzne. Ako prírodný spôsob na dodanie energie, blahodarný prostriedok úľavy v chladných zimných mesiacoch či ako plnohodnotnú náhradu rafinovaného cukru.

AKO SI MÔŽETE VYCHUTNAŤ MANUKA MED

 


Čo si všimnúť pred kúpou Manuka medu

Na obale

  • Čo skontrolovať pred kúpou Manuka medu100% pôvod z Nového Zélandu  - hľadajte overený Manuka med dovezený z Nového Zélandu  v originálnom balení (s etiketou “ Product of New Zealand”)

  • certifikovaný obsah metylglyoxalu (MGO) - vám s istotou zabezpečí s vyskou pravdepodobnosťou jedine med označený MGO, alebo UMF. Všetky druhy Manuka medu neobsahujú rovnaké množstvo tejto významnej látky. Na etikete v prípade, ak sa nerozhodnete pre Manuka Health New Zealand rozhodne hľadajte označenie UMF aby ste sa uistili, že dostanete skutočnú kvalitu a správnu akosť Manuka medu podľa vašich potrieb.

  • Dajte si pozor na medy, ktoré uvádzajú obsah MGO, no neboli zabalené na Novom Zélande, alebo ich výrobcovia nie sú členmi asociácie UMF.

Pri výrobcovi

  • dôveryhodná novozélandská značka - hľadajte takú značku, ktorá má vlastných včelárov a zbiera a vyrába svoj vlastný med - to je pre vás zárukou kvality, pôvodnosti a bezpečnosti na základe dôslednej a prísnej ochrany.

  • spoľahlivý  zdroj – aby bolo možné zaručiť bezpečnosť a vysokú kvalitu produktu, musia výrobcovia sledovať dodávateľský proces od včelára až po balenie medu a dať si obzvlášť záležať, aby zaistili kvalitu výrobkov.

  • špecializované zariadenia na spracovanie - aby možné získať, optimalizovať a chrániť prirodzené vlastnosti Manuka medu sú potrebné komplexné znalosti a schopnosti. Tento odborný prístup zaručuje, že výsledkom spracovania je kvalitný med Manuka, ktorý si zachováva všetky svoje prirodzené vlastnosti a vynikajúcu chuť. Pri nevhodnej  manipulácii môže med v nádobe skryštalizovať. Jeho prirodzené vlastnosti sa tak oslabia kvôli nesprávnemu zaobchádzaniu pri spracovaní, teplotným extrémom, baleniu a distribúcii.