Vanilková ovsená pekanová kaša s ovocím

Existuje dôvod prečo bola ovsená kaša kedysi tak obľúbeným raňajkovým jedlom. Ovsené vločky obsahujú zložené sacharidy, ktoré sa trávia postupne, čo znamená, že vám postupne dodávajú energiu počas dňa a pomáhajú vám tak predchádzať výkyvom hladiny cukru v krvi. A nielen to, ovsené vločky sú navyše výnimočné tým, že aktívne znižujú zlý cholesterol a to je dobrým dôvodom prečoich zaradiť do svojho jedálnička.

Ingrediencie

1/2 hrnčeka ovsených vločiek

1 1/5 hrnčeka mlieka/orechového mlieka

čajová lyžička škorice

hrsť pekanových orechov

hrsť goji bobulí

1-2 čajové lyžičky medu

1/4 vanilkového extraktu alebo vanilkových semienok zo struku  teaspoon of vanilla seeds

štipka soli

jahody alebo maliny na dozdobenie

Postup

príprava 2 min.  čas varenia 5 min.  1 porcia

Nasypte vločky do malého hlbokého hrnca

Pridajte soľ, škoricu, vanilku, polovicu goji bobulí a tekutiny, trochu tekutiny odložte bokom, ak by ste neskôr dostali chuť rozriediť si kašu. Priveďte kašu k varu kým začne bublať, potom ju nechajte zhustnúť na slabom plameni približne 2 minút. Vypnite sporák a pridajte polovicu nasekaných pekanových orechov. Po niekoľkých minútach môžete pridať zvyšok tekutiny a med. Prelejte kašu do misky a ozdobte ju zvyšnými orechmi, škoricou a ovocím.