Vanilková ovsená pekanová kaša s bobuľovým a lesným ovocím

Existuje dôvod prečo bola ovsená kaša kedysi tak obľúbeným raňajkovým jedlom. Ovsené vločky obsahujú zložené sacharidy, ktoré sa trávia postupne, čo znamená, že vám postupne dodávajú energiu počas dňa a pomáhajú vám tak predchádzať výkyvom hladiny cukru v krvi. A nielen to, ovsené vločky sú navyše výnimočné tým, že aktívne znižujú zlý cholesterol a to je dobrým dôvodom prečoich zaradiť do svojho jedálnička.

Ingrediencie

1/2 hrnčeka ovsených vločiek

1 1/5 hrnčeka mlieka/orechového mlieka

čajová lyžička škorice

hrsť pekanových orechov

hrsť goji bobulí

1-2 čajové lyžičky medu

1/4 vanilkového extraktu alebo vanilkových semienok zo struku  teaspoon of vanilla seeds

štipka soli

jahody alebo maliny na dozdobenie

Postup

príprava 2 min.  čas varenia 5 min.  1 porcia

Nasypte vločky do malého hlbokého hrnca

Pridajte soľ, škoricu, vanilku, polovicu goji bobulí a tekutiny, trochu tekutiny odložte bokom, ak by ste neskôr dostali chuť rozriediť si kašu. Priveďte kašu k varu kým začne bublať, potom ju nechajte zhustnúť na slabom plameni približne 2 minút. Vypnite sporák a pridajte polovicu nasekaných pekanových orechov. Po niekoľkých minútach môžete pridať zvyšok tekutiny a med. Prelejte kašu do misky a ozdobte ju zvyšnými orechmi, škoricou a ovocím.