Teplý čaj, a k tomu chutný koláčik priamo z trúby? Žiadny problém.
Tento recept si môžete pripraviť jednoducho doma a za 20 minút, jeho tradícia pretrváva už od roku 1840.
Na prípravu budeme potrebovať:
- 2 šálky hladkej múky
- ¼ šálky hnedého cukru
- ¼ šálky Manuka medu MGO 30+
- 1- ½ čajovej lyžičky prášku do pečiva
- ½ čajovej lyžičky sódy bikarbóny
- ½ čajovej lyžičky soli
- ½ šálky masla
- 1 väčšie vajce
- 1/2 šálky cmaru
- 1 šálka ovsených vločiek
- 1 šálka nahrubo nasekaných makadamových orechov
Ako nato:
Predhrejeme si rúru na 200 ° C. Vyšľaháme si spolu prvých šesť prísad. Šľaháme dokým nebude mať zmes hrudkovitú konzistenciu. V druhej miske si spolu vyšľaháme vajce a cmar, môžeme pridať aj vanilku. Obidve zmesi spojíme a šľaháme až do hladka. Nakoniec primiešame ovsené vločky a makadamové orechy.
Vzniknuté cesto si položíme na jemne pomúčený povrch a ešte 8 krát premiesime. Dáme ho do vymastenej tortovej formy s priemerom 15 centimetrov. Cesto pečieme do zlatista 15-20 minút. Podávame teplé.
Dobrú chuť!
|
|
|