Zdravý Manuka-banánovo-čučoriedkový chlieb

022-83-website-styled-images-small-banners-327-x-365px-8 (1)

Máte radi dobrý chlieb?

Vyskúšajte skvelý recept na sladký chlieb bez cukru a umelých sladidiel, nahradené našim neodolateľným Manuka medom.

Určite poznáte večné polemiky o tom, či sa z neho priberá. O to viac polemík vzniká ak hovoríme o sladkom pečive... Odpoveď je áno aj nie. Pretože ak jete zdravý chlieb, určite vám prospeje! No ak budete jesť sladký chlieb bez cukru a umelých sladidiel, budete zdravší a nebudete sa obávať postaviť sa na váhu.

Na dnes sme si pre vás pripravili úžasný recept na sladký Manuka-banánovo-čučoriedkový chlieb. V prvom rade ide o skvelý tip pre milovníkov pečiva, no takisto pre tých, ktorí majú radi sladké. Náš Manuka chlieb neobsahuje cukor, ktorý sa zakaždým pridáva do všetkého možného, hlavne do zákuskov, sladkého pečiva a rôznych maškŕt. Manuka med je tou správnou ingredienciou, ktorá osladí nielen tento váš nový objav vo vašom jedálničku, ale takisto aj iné dobroty a v neposlednom rade aj váš život.

Dosť bolo slov. Vyhrňme si rukávy a poďme na to!

Na prípravu Manuka-banánovo-čučoriedkového chleba budeme potrebovať

  • 2 hrnčeky celozrnnej múky

  • 1 a ½ čajovej lyžičky prášku do pečiva

  • ½ čajovej lyžičky sódy bikarbóny

  • ¼ čajovej lyžičky soli

  • ½ čajovej lyžičky škorice

  • 2 vajíčka

  • 6 zrelých banánov

  • ½ hrnčeka Manuka medu

  • 1 hrnček čučoriedok

  • ½ hrnčeka oleja

  • + môžete pridať aj štipku kokosu alebo vlašských orechov podľa chuti

Postup:

Najprv si vyhrejte rúru na pečenie na 180 stupňov.

Vo veľkej miske vymiešajte 5 roztlačených banánov (jeden si odložte bokom), primiešajte vajcia, Manuka med a olej. Cez sitko pridajte prášok do pečiva, sódu bikarbónu, soľ a škoricu. Nakoniec pridajte čučoriedky (+ kokos alebo orechy) a všetko spolu dôkladne premiešajte.

Pripravte si formu na pečenie a vymastite ju olejom alebo vyložte papierom na pečenie. Banán, ktorý ste mali odložený bokom rozkrojte po dĺžke na dve časti a položte ho na dno formy. Následne vylejte zmes na banána vo forme.

Pečte približne 55 minút alebo dovtedy, kým po strčení špajle alebo špáradla nevyjdú čisté.

Chlebík nechajte vychladnúť a potom ho podávajte ozdobený čučoriedkami alebo banánom ku káve alebo čaju.

Prajeme vám dobrú chuť a zároveň sladký a zdravý život!