Prvé rande s Manuka medom

Ešte stále neviete ako chutí pravý novozélandský Manuka med?

Nech sa páči, dnes vám porozprávame o našom prvom „rande“ s Manuka medom, v ktorom vám opíšeme prvé pocity a dojmy, nielen našich chuťových pohárikov.

 Aký je Manuka med na prvý pohľad?

Bude to láska na prvý pohľad... Prečo? Práve kvôli výnimočnej zlatistej farbe a kvôli jemnej „krémovej“ konzistencii, v ktorej nenájdete žiadne hrudky ani „omrvinky“ či drobné kryštáliky, ktoré bežne nájdeme v rôznych lesných či domácich medoch. Manuka med prechádza špeciálnym výrobným procesom, ktorý z neho robí čistý krém, z ktorého sa postupne odstraňujú kryštály a preto nadobúda svoju jedinečnú štruktúru.Osobitnou vlastnosťou Manuka medu je jeho konzistencia. Za normálnych podmienok je med oveľa tuhší ako napríklad gél, to znamená, že nie je ani kvapkajúci, ani viskózny, ale udržiava svoju konzistenciu „pokope“. Ak je Manuka med zmiešaný s iným extraktom má tendenciu byť menej viskózny, čiže redší.

Prvé rande s Manuka medom

Ako chutí Manuka med?

 Manuka med má jedinečný a nádherne príjemný chuťový profil. Má jedinečnú, silnú a mierne horkastú chuť, čo je typické hlavne pre tmavší med. Manuka má strednú sladkosť, dlhotrvajúcu chuť a miernu horkú pachuť so slabým základom orechov a teplými, bylinnými tónmi. Niektoré Manuka medy obsahujú aj „kontaminovaný“ eukalyptový nektár, ktorý zvykne mať slabšiu, jemnejšiu a chladnejšiu chuť ako ostatné Manuka medy. Aby sme mohli detailnejšie opísať chuť Manuky, museli by ste ho ochutnať sami, pretože každý z nás vníma chute odlišne.

Náš tip:

Viac o tom, prečo je Manuka med taký výnimočný sa dočítate tu.

Kráľovná medov – tak sa o Manuke hovorí, pretože jej originálna chuť a konzistencia v kombinácii so zaujímavým antibakteriálnym účinkom a množstvom zdraviu prospešných výhod, ju robí naozaj výnimočnou na celom svete.