Po rokoch starostí so žalúdkom sa to takmer dokonale vyriešilo vďaka detoxpobyt.sk

Ono to prišlo naozaj postupne, keď sa mi v priebehu dvoch rokov objavoval zvláštny typ hlienu, ktorý nespôsoboval pálenie záhy. Boli momenty, keď som mal žalúdok v takom stave, že aj po dvoch dňoch snahy nejesť takmer nič, mi aj voda spôsobovala nadmernú tvorbu hlienu.

Tak som sa vybral na riešenie svojho problému úplne z opačného konca po tom, čo náš Manuka med v rôznych koncentráciách nepriniesol uspokojivé výsledky. Vybral som sa na najdrahšie testy potravinovej intolerancie, kde som sa stretol so všetkými potravinami, ktoré mi môžu spôsobovať môj problém. Neviem do dnes vyhodnotiť relevanciu týchto testov, lebo dnes už konzumujem všetko bez vedľajších účinkov, ktoré sa podľa vyhodnocovacích techník v prípade intolerancie 3. stupňa objavujú až s odstupom času.

Nevedel som byť ani vegán, ani vegetarián a v takmer v každom výrobku sa objavila aspoň jedna potravina, ktorú som "nemohol"

Po návšteve gastroenterológa, kde mi okrem diagnózy laktózovej intolerancie (40% laktázy, čo je stále fajn), zistili aj problém so spracovaním hríbov, či kvasených potravín ako je napríklad kapusta a spracovaním cukru. 

Absolvoval som gastrofiborskopiu a aj kolonoskopiu. Pri gastrofibroskopii mi objavili vred a zopár polypov, ktoré sa následnej kontrole po pár mesiacoch už nevyskytli a pri kolonoskopii tam bol iba jeden polyp, čo bol pre mňa balzam na dušu, keďže výsledkom bola už iba naplánovaná kontrola o 5 rokov. :)

Moje problémy však pretrvávali, lebo veď aj doktor bol tak trošku zmätený zo všetkých informácií, s ktorými disponoval. V správe mi raz napísal, že môžem konzumovať tvrdé syry, ale mám sa zároveň vyhýbať potravinám zo zoznamu, kde boli všetky typy syru s